Juridisch kader

 

Halkes Detective Service houdt zich aan de gedrags- en privacyregels zoals die gangbaar zijn in de sectoren waarin het actief is. Halkes Detective Service is een merknaam van Halkes InfoPro. De maatschappelijke gedragsregels van Halkes Detective Service komen daardoor overeen met hetgeen is vastgesteld voor Halkes InfoPro.

Voor particulier onderzoek gelden in Nederland andere juridische regels en beperkingen dan voor journalistiek onderzoek. Het is daarom verstandig altijd vooraf vast te stellen of het gewenste onderzoek journalistiek van aard is of niet. In het algemeen geldt dat als het doel van het onderzoek een publicatie is, het journalistiek onderzoek betreft. Heeft het onderzoek een ander doel dan een publicatie, dan geldt het als particulier onderzoek.

Voor journalistiek onderzoek en journalistieke producties en publicaties houdt Halkes InfoPro zich aan de door de Internationale Federatie van Journalisten opgestelde Code van Bordeaux, tenzij dit leidt tot strijdigheid met de discretie en geheimhouding waartoe Halkes InfoPro jegens zijn cliƫnten gehouden is.

 

Vergunning

Halkes InfoPro heeft op basis van de Wet op de particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus een vergunning van het ministerie van Justitie om te opereren als particulier recherchebureau. Voor het verwerken van persoonsgegevens volgt Halkes InfoPro de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) en hanteert het een Privacyverklaring.

Bij particulier onderzoek werken Halkes InfoPro en Halkes Detective Service volgens de Privacygedragscode van de particuliere onderzoeksbranche en de aanvullende Gedragscode van de Brancheorganisatie voor Particuliere Onderzoeksbureaus (BPOB).

Indien het contact tussen u en Halkes Detective Service onverhoopt toch leidt tot wrevel, dan kunt u gebruikmaken van de klachtenregeling van Halkes InfoPro.

 

 

Secured By miniOrange