Juridisch feitenonderzoek

 

Indien u een civielrechtelijke schadeclaim wilt indienen, moet u zelf de rechter of rechtbank het bewijs ter ondersteuning van uw claim verschaffen. Halkes Detective Service kan u daarbij helpen met een juridisch feitenonderzoek. Bij zo’n feitenonderzoek kan het onder meer gaan over handelsvorderingen, letselschade, alimentatiezaken en problemen in de arbeidsverhoudingen.

 

Naar uw advocaat

U heeft te maken met een conflict of een probleem waarmee u naar een advocaat wil stappen; of misschien zelfs naar de rechter of naar de politie. Dan is het belangrijk dat u alle informatie over het probleem compleet en overzichtelijk kunt aanleveren. Uw advocaat kan er dan gemakkelijk en snel mee aan de slag. Dat scheelt uw advocaat veel tijd en bespaart u geld, zeker als u de advocatenkosten zelf moet betalen. Halkes helpt u de benodigde informatie en bewijzen te verzamelen, te ordenen en overzichtelijk te presenteren.

 

Basisonderzoek

Vaak beschikt u over meer informatie dan u zelf in de gaten heeft. In veel gevallen kan in het juridisch feitenonderzoek dan ook worden volstaan met het uitvoeren van een basisonderzoek. Daarin verzamelt Halkes – meestal middels een documentonderzoek – alle informatie die binnen uw organisatie – of huishouden – beschikbaar is over de zaak. Ook spreekt de onderzoeker met personen die kunnen verduidelijken wat er speelt. Ten slotte kunnen ook een locatieonderzoek en een primair openbronnenonderzoek deel uitmaken van het basisonderzoek.

 

Tactisch onderzoek

Soms levert een basisonderzoek niet voldoende informatie op om een zaak helder en duidelijk aan een advocaat te kunnen voorleggen. Soms ook vereist het betreffende conflict dat er meer bewijzen boven tafel komen. In die gevallen kan Halkes, in overleg met u, een tactisch onderzoek uitvoeren. Onderzoekstechnieken die Halkes kan inzetten in een tactisch onderzoek, zijn diep openbronnen onderzoek, buurtonderzoek, interviews en observaties. Zo kunnen bijvoorbeeld nog getuigen worden gevonden die eerder niet in beeld waren. Tenslotte kan Halkes de benodigde technische onderzoeken laten uitvoeren door daarin gespecialiseerde onderzoeksbureaus.

 

Rapportage

De resultaten van het feitenonderzoek verwerkt Halkes in een overzichtelijk rapport. Dit rapport bevat alle voor de zaak relevante feitelijke informatie en kunt u aan uw advocaat ter hand stellen.

 

Kennismakingsgesprek

Indien u Halkes Detective Service wil vragen u te helpen bij uw civielrechtelijke claim, kunt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek met Chris Halkes. Gebruikt u daarvoor de onderstaande contactgegegevens.

 

Secured By miniOrange