Over Chris Halkes

 

​Chris Halkes begon zijn carrière met een korte periode als beroepsmilitair. Daarin nam hij als parachutist en kikvorsman bij het Franse leger deel aan missies in Tsjaad, Djibouti en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Vervolgens koos hij voor de journalistiek. Hij studeerde journalistiek aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg, Nederlands Recht aan de Open Universiteit en volgde een vakopleiding tot particulier onderzoeker. Tijdens zijn studie Journalistiek leerde hij methodisch rechercheren.

Chris’ hobby’s zijn motorrijden en schaken.

 

Ervaring

Als verslaggever maakte Chris Halkes in de jaren ’90 tal van reportages voor de VNU-Dagbladen, onder meer over de conflicten in Joegoslavië, Angola en Congo. Hij reisde in die tijd ook incognito door Libië om te rapporteren over de effecten van de VN-sancties tegen het regime van kolonel Kadhaffi. Daarnaast was Chris Halkes jarenlang Afrika- en Ruslandspecialist op de buitenlandredactie van het Brabants Dagblad; vervolgens algemeen verslaggever en ten slotte eindredacteur bij die krant. Tegelijkertijd functioneerde hij voor de VNU-Dagbladen ook als een van de vaste verslaggevers bij het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag.

Vanaf 2007 werkte Chris als eindredacteur en opinieredacteur bij de landelijke nieuwsredactie van Wegener Nieuwsmedia, die in 2012 de naam De Persdienst kreeg.

In zijn jaren als dagbladjournalist raakte Chris geïnteresseerd in andere branches die feitenonderzoek verrichten. Dat leidde ertoe dat hij naast zijn werk bij de kranten een opleiding ging volgen voor particulier onderzoeker.

 

Halkes InfoPro

In 2015 vestigde Chris Halkes zich met tekst- en researchbureau Halkes InfoPro als zelfstandig onderzoeker en redacteur in Zaltbommel. De eerste drie jaar richtte Halkes InfoPro zich vooral op public relations en marketingcommunicatie. Chris gebruikte die periode om een vergunning te verwerven voor Halkes InfoPro om op te treden als particulier recherchebureau.

Bij zijn verhuizing naar Goes splitste hij Halkes InfoPro op in redactie- en notuleerservice Villa Pit en onderzoeksbureau Halkes Detective Service.

 

Secured By miniOrange