Over Chris Halkes

 

​Na een korte carrière als beroepssoldaat – met drie militaire uitzendingen in Afrika – koos Chris Halkes voor de journalistiek. Hij studeerde journalistiek aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg, Nederlands Recht aan de Open Universiteit en volgde een vakopleiding tot particulier onderzoeker. 

Zijn hobby’s zijn motorrijden en schaken.

 

Ervaring

Als verslaggever maakte Chris Halkes in de jaren ’90 tal van reportages voor de VNU-Dagbladen, onder meer over de conflicten in Joegoslavië, Angola en Congo. Hij reisde in die tijd ook undercover door Libië om te rapporteren over de effecten van de VN-sancties tegen het regime van kolonel Kadhaffi. Daarnaast was Chris Halkes jarenlang Afrika- en Ruslandspecialist op de buitenlandredactie van het Brabants Dagblad, vervolgens algemeen verslaggever en ten slotte eindredacteur bij die krant.

Vanaf 2007 werkte Chris als eindredacteur en opinieredacteur bij de landelijke nieuwsredactie van Wegener Nieuwsmedia, die in 2012 de naam De Persdienst kreeg. In zijn jaren als dagbladjournalist raakte Chris geïnteresseerd in andere branches die onderzoek verrichten. Dat leidde ertoe dat hij  naast zijn werk  bij de kranten een opleiding ging volgen voor particulier onderzoeker.

 

Halkes InfoPro

In 2015 vestigde Chris Halkes zich met tekst- en researchbureau Halkes InfoPro als zelfstandig onderzoeker en redacteur in Zaltbommel. De eerste drie jaar richtte Halkes InfoPro zich vooral op public relations en marketingcommunicatie. Chris gebruikte die periode om een vergunning te verwerven voor Halkes InfoPro om op te treden als particulier recherchebureau.

Bij zijn verhuizing naar Goes splitste hij Halkes InfoPro op in redactie- en notuleerservice Villa Pit en onderzoeksbureau Halkes Detective Service. Als privédetective deed hij tot nog toe onderzoek op terreinen als beroepsintegriteit, milieuwetgeving en dierenmishandeling. Daarnaast is hij inzetbaar voor allround particulier onderzoek. In de toekomst wil hij zich met Halkes Detective Service meer gaan toeleggen op verhaalsonderzoeken.