Journalistiek onderzoek

 

Journalistiek onderzoek is onderzoek dat tot doel heeft te komen tot een publicatie of uitzending. Journalistiek onderzoek richt zich vaak op maatschappelijke misstanden, maar dat is niet altijd het geval. Ook trends en ontwikkelingen kunnen object zijn van een journalistiek onderzoek en een publicatie of uitzending.

Halkes Detective Service verricht journalistiek onderzoek voor mediabedrijven die een onderwerp tot op de bodem uitgezocht wensen te hebben. Ook particulieren en niet-mediaorganisaties die een misstand aan de kaak willen stellen of aandacht wensen voor een gebeurtenis of ontwikkeling, kunnen Halkes Detective Service vragen daarnaar onderzoek te doen. Dan zal daarbij wel een publicatiemedium gezocht en gevonden moeten worden.

 

Research & Reportage

Chris Halkes verricht als freelance verslaggever incidenteel ook in eigen beheer journalistiek onderzoek. De resultaten daarvan publiceert hij vooral op zijn eigen publicatiekanaal, Halkes Research & Reportage, bij het journalistieke platform Reporters Online. Het betreft vooral publicaties over juridische onderwerpen. Daarnaast hoopt hij in de toekomst vaker te kunnen gaan schrijven over zaken die spelen in zijn woonplaats Goes.

 

Journalistiek onderzoeker

Het doen van onderzoek voorafgaand aan een publicatie is inherent aan het beroep van journalist; al is het maar om te controleren of bronnen betrouwbaar zijn. Chris Halkes geeft daarom de voorkeur aan de term ‘journalistiek onderzoeker’ boven het meer gebruikelijke pleonasme ‘onderzoeksjournalist’.

De term ‘journalistiek onderzoeker’ duidt op een onderzoeker die op een journalistieke wijze te werk gaat, daarbij journalistieke normen hanteert, en tot doel heeft te komen tot een journalistieke productie.

 

Contact

Als u Chris Halkes wilt inzetten als journalistiek onderzoeker, kunt u daarvoor contact opnemen met behulp van de onderstaande gegevens. Meer journalistiek werk van Chris Halkes kunt u lezen in het knipselarchief op de website van Villa Pit.

 

Secured By miniOrange